Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç 1 Kg

Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç 1 Kg

Marka: Anadolu Lezzetleri
16,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?
  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Anadolu Lezzetleri Sarıköy Gönen Baldo Pirinç, Gönen yöresinde yetişen, oldukça lezzetli kaliteli bir pirinç türü olması ile lezzetli pilavlar yapmanızı sağlar.


Baldo pirinç ile pilav yaparken klasikten vazgeçmeyebilir ya da pilavınızı çeşitli sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz. Patlıcanlı pilav, mantarlı iç pilav ya da bademli bir pilav deneyerek, özel bir lezzet yaratabilirsiniz.


Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilavınızın lezzetli ve tane tane olması için gereken püf noktalar: 

- Pirinçleri çok iyi bir şekilde yıkayın. 

- Pirinç ve suyun oranını çok iyi ayarlayın. Örneğin 1 bardak pirinç için 1.5 bardak su yeterli olur. 

- Pilavı alçak ve geniş tencerede pişirin. Böylelikle pirinçler ısıya daha çok maruz kalıp şişerler. 

- Pilavı pişirirken kaynar su ekledikten sonra birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar şeker eklemeniz pilavın rengi ve lezzeti için yararlı olabilir. 

- Pilavı piştikten hemen sonra servis etmek yerine tencereyle kapak arasına kağıt havlu koyarak dinlenmesini sağlayabilirsiniz. 


Nasıl Saklanmalı?

Güneş ışığından uzak, serin ve rutubetsiz bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Uzun süreli kullanımlar için bez torbalarda saklamak daha uygun.


Detay

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi