Sivri Biber, çiğ yada pişirerek tüketilebilen, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Biberi pişirmeden salatalarınıza, söğüş yeşilliklerinize katabilir, kavurarak yemeklerinize katabilirsiniz.
Biberleri peynir ya da yoğurtla lezzetlendirebilirsiniz.
Sivri Biber, çiğ yada pişirerek tüketilebilen, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Biberi pişirmeden salatalarınıza, söğüş yeşilliklerinize katabilir, kavurarak yemeklerinize katabilirsiniz.
Biberleri peynir ya da yoğurtla lezzetlendirebilirsiniz.
Sivri Biber Turşusu
1. 1 litre su, 2 yemek kaşığı kaya tuzu ve yarım çay bardağı üzüm sirkesini bir tencerede kaynatın.
2. Kaynayan suyu soğumaya bırakın.
3. 1 kilo sivri biberin tohum kısımlarını kürdan ile delip, kavanoza dizin.
4. Dizme işlemi sırasında 5 nohut tanesi, 1 tutam tane karabiber, 1 havucun dilimleri, 1 limonun dilimleri, 4 diş sarımsağı aralara serpiştirin.
5. Son olarak kaynattığınız suyu ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Kavanozların kapağını 2-3 hafta boyunca açmadan, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacağı bir yerde saklayın. 2 haftadan sonra turşularınız servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun!