Dr.oetker Wolke Vanilyalı Kek Karışımı 430 G

Dr.oetker Wolke Vanilyalı Kek Karışımı 430 G

Marka: Dr.Oetker
11,25 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?
  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Dr. Oetker Wolke Vanilyalı Kek, kek sevenler için tasarlanmış olup pratik ve hızlı bir şekilde lezzetli kek yapmanızı sağlar. Ürün içeriğinde bulunan vanilya ekstraktı sayesinde zengin içeriğe ve mis gibi kokuya doyacaksınız. Wolke kek karışımı paketinin içerisinde, özel un karışımının yanı sıra pişirme kağıdı ve süsleme için pudra şekeri bulunmaktadır.


Wolke kek karışımına sadece yumurta, süt ve margarin ilave ederek lezzetli limonlu keki hazırlayabilirsiniz. Üstelik Wolke ile yapacağınız kek, bulut gibi hafif ve yumuşak olacaktır.


Öneri: Arzuya göre keke, süt ve margarin yerine, 200 ml. krema kullanabilirsiniz.





Detay

Wolke Limonlu Kek

Malzemeler:

415 gr. un karışımı

15 gr. pudra şekeri

Pişirme kağıdı

26 cm. çapında kelepçeli kalıp


Öneri: Arzuya göre keke, süt ve margarin yerine, 200 ml. krema kullanabilirsiniz. Yine arzuya göre kekin üzerine, 2 çay bardağı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı limon rendesiyle hazırlayacağınız limonlu karışımı sürerek servis edebilirsiniz.


Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Turbo pişirme: 160 derece. Alt-üst pişirme: 170 derece olacak şekilde. Kalıbın tabanına pişirme kağıdını serin ve kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 


Pişirme: 

Hamuru kek kalıbına dökün ve pudra şekerinin yaklaşık yarısını bir süzgeç yardımı ile hamurun üzerine serpin. Kalıbı fırının orta yerine yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Pişirme süresi: ortalama 40-45 dakikadır.


Servis:

Fırından çıkardığınız keki, kalıbından bir bıçak yardımı ile ayırın ve keki soğumaya bırakın. Daha sonra keki ters çevirerek düz bir tabağa alın ve pişirme kağıdını dikkatlice ayırın. Servis tabağını kekin üzerini kapatarak yeniden ters çevirin. Servisten önce kalan pudra şekerini bir süzgeç yardımı ile kekin üzerine serpin ve dilimleyin. Afiyet olsun.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi