Dünya Kurutulmuş Patlıcan 25 Li

Dünya Kurutulmuş Patlıcan 25 Li

Marka: Dünya
12,95 TL
Bu ürün stoklarımızda yoktur ya da şuan satışta değildir.
  • Ürün Notu Ekle
  • Önerileriniz

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi

Dünya Kurutulmuş Patlıcan, özenle seçilip, temizlenen ve doğal yollarla kurutulmuş patlıcanlardır. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan patlıcanı, her mevsim tüketmek için kurutulmuş olarak tercih edebilirsiniz. 


İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.

Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.

Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.

Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.

Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.

Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.

Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.

Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.

Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur. 



Detay

Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler;

12 adet kuru patlıcan

200 gr orta yağlı kıyma ( yada 1 çay bardağı zeytinyağı)

1 orta boy kuru soğan

5 diş sarımsak

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı limon tozu (veya limon suyu) veya 1 yemek kaşığı sumak ekşisi

1 çay kaşığı karabiber ve pul biber

1 Tatlı kaşığı tuz


Dolmanın sosu için;

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı limon tuzu yada sumak ekşisi

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytin yağı

1 lt kaynar su


Kuru patlıcanları kaynar suda 15-20 dakika kadar bekletin. Patlıcanlar ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalı. Hazır olduklarında soğuk sudan geçirip, bir kaba alın. Başka bir yerde pirinçlerinizi iyice yıkayın. Yarım saat veya bir saat kadar ılık suda bekletin ve süzün. Soğan ve sarımsakları keskin bir bıçak yardımıyla çok ince şekilde doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile yarım şekilde doldurun. Ağızlarını sıkarak, ağız tarafı içe bakacak şekilde tencereye sırayla dizin. 


Sosu için;

Bir tavada tereyağını eritin ve içine yarım kaşık salça koyup 3-4 dakika kavurun. Koyduğunuz malzemeye göre sıcak su ekleyin.


Dolmalarınızın üzerine, üzerini kapatacak şekilde sosu yayın. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar (40dk-60dk arası) pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

( ) Sepetinize Eklendi