Ege Glutensiz Mısır İrmiği 500 G

Ege Glutensiz Mısır İrmiği 500 G

Marka: Ege
5,00 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?
  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Ege Glutensiz Mısır İrmiği, mutfağınıza taşıyıp çeşitli hamur işi ve tatlı yapımında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Glütensiz mısır irmiği, çeşitli sebeplerden glütensiz beslenme biçimini benimseyen kişiler için uygun bir alternatif olur.


Glüten; buğday başta olmak üzere çavdar, arpa ve yulaf gibi pek çok tahılın içinde bulunur. Glütenin ve gliadin adı verilen iki maddenin birleşmesinden oluşup hamurun esneklik kazanmasını sağlar. Tahılın çeşidi değiştikçe içerdiği glüten miktarında da değişim görülür. Glüten hassasiyeti bulunan kişilerin bu tarz ürünleri tüketmesi önerilmez.



Detay

Glütensiz İrmik Helvası

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 2 su bardağı mısır irmiği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi


Yapılışı:

  1. Bir tencerede tereyağını eritin ve irmiği ekleyerek 10 dk kadar kavurun.
  2. Bu sırada şeker ve suyu beraber kaynatın.
  3. İrmiğin rengi değişince şerbeti ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Şerbeti iyice yedirin.
  4. Ardından ocağı kapatıp helvayı dinlendirin. Dinlendikten sonra üzerine pekmez gezdirerek servis edebilirsiniz.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi