Erik Angelica Kg

Erik Angelica Kg

Marka: Reyondan Meyve
8,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?
  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Erik Angelica, lezzetli ve doğal, yumuşak bir erik çeşididir. Dış kabuğu mor, içi ise hafif pembemsi bir tada sahip olan Angelica erik, mayhoş lezzeti ile meyve salatalarının en leziz ürünlerinden biri olacak. 

Detay

Erikli Tart

1. Tart hamuru için 2 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/5 çay kaşığı tuz ile karıştırın. 

2. Küçük parçalara böldüğünüz 125 gram soğuk tereyağını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.

3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı buzlu suyu karışıma ekleyerek yoğurun.

4. Toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

5. 500 gr eriği ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. 

6. Tezgahı hafifçe unlayıp, dinlendirdiğiniz soğuk tart hamurunu bir merdane ile tart kalıbından daha geniş şekilde açın ve kalıba yerleştirin.

7. Çatal ucu ile hafifçe deldiğiniz tart hamuruna mürdüm eriklerini dizin ve 1 yemek kaşığı esmer şeker serpin. 

8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, meyveler suyunu salana kadar (35 dakika kadar) pişirin.

9. Fırından çıkarıp, oda sıcaklığında dinlendirin ve biraz pudra şekeri ilave ederek dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun!


Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi