Kestane Kg

Kestane Kg

Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Bu ürün stoklarımızda yoktur ya da şuan satışta değildir.
  • Ürün Notu Ekle
  • Önerileriniz

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi

Kestane, kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biridir. Akşam yemeklerinden sonra tatlı, sıcak bir atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Kestaneyi közleyip, sade olarak tüketebilirsiniz.






Detay

Pek çok farklı şekilde tüketebileceğiniz kestaneyi bir de pilavınıza katmayı deneyin: Kestaneli Pilav

1. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Önceden haşladığınız veya közlediğiniz kestanelerin kabuklarını soyun. Ortadan bölün.

2. Dereotunu incecik kıyın. Kuru kayısıları küp küp kesin ve Antep fıstıklarının kabuklarını soyun.

3. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip renk alana kadar soteleyin.

4. Kuru kayısı, Antep fıstıkları ve kestaneleri de ekleyip sotelemeye devam edin.

5. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip, karıştırın.

6. Sıcak su, toz şeker, tarçın ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

6. Suyunu çekmeye yakın dereotunu ekleyip dinlendirin ve ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!

( ) Sepetinize Eklendi