Komili Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Komili Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Marka: Komili
Bu ürün stoklarımızda yoktur ya da şu an satışta değildir.

Bu Kategoride Önerilen Ürünler

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Komili Ayçiçek Yağı 5 lt. kalite normlarında ayçiçeğinden üretilmiştir. Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği'ne uygundur. Komili Ayçiçek Yağı'nı en çıtır kızartmalardan en hafif hamur işlerine kadar tüm sıcak yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Ayçiçeği günеbakan, gündöndü ve gün çiçeği olarak da bilinmektedir. 


Kızartmalı tarifleriniz için püf noktaları: Kızartmadan önce yıkadığınız tüm malzemeleri mutlaka kağıt havluda kurutun, böylece tavada sıçramasını engellersiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atın. Kullandığınız yağ sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Kızartmalarınızı yağdan çıkardıktan sonra ise hemen tabağa alın tuzlayın. Tuz fazla yağı ve buharı emecektir. Balıkların iyi kızarması için yıkayıp kuruladıktan sonra balıkları sırasıyla süte batırın ve una bulayın.


Sıvıyağları; ışık görmeyen, oda sıcaklığında olan bir yerde nemden uzakta ve ağzı kapalı şekilde muhafaza etmeye özen gösterin.




Detay

İmambayıldı

Malzemeler:

4 patlıcan 

2 kuru soğan

 Yarım çay bardağı zeytinyağı 

3 iri domates 

5 büyük diş sarımsak 

Çeyrek demet maydanoz 

3/4 tatlı kaşığı şeker 

Yarım limon suyu 

Yeterince tuz, biber 

Kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Sonradan soğan dolduracagınız kısmını bıçakla kesin ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Üzerindeki suyu sıkarak bir bezle kurulayın. Patlıcanları açık kahverengi oluncaya kadar ayçiçek yağında kızartın; fazla yağını havlu kağıtla alıp fırın tepsisi veya fırına giren bir tavaya dizin. Soğanları halka halka kesin, domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları soyup incecik kesin.


Zeytinyağını tavaya alın ortadan biraz daha kısık ateşte soğanların rengi biraz koyulaşana kadar pişirin, sarımsakları ekleyip biraz daha pişirin. Domatesleri ve tuzu ilave edip, domatesler biraz yumuşayınca ateşten alın. Fırına giren bir kapta limon suyu, şeker ve biraz suyu karıştırın, patlıcanları dizerek içlerini doldurun, üstlerine bir dilim orta kalınlıkta yarım ay şeklinde domates koyun. Fırında 180 derecede en üste koydugunuz domates pişene kadar pişirin. Soğutun, isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi