Koska Üzüm Pekmezi 700 G ( Bidon )

Koska Üzüm Pekmezi 700 G ( Bidon )

Marka: Koska
14,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?
  • Açıklama
  • Önerileriniz

Pekmez, üzüm, incir, keçiboynuzu veya dut gibi meyvelerin ya da şeker pancarı ardıç meyvesi gibi şekere kolay dönüşebilen tarım ürünlerinin ezilerek kaynatılması ile üretilen ve Anadolu'ya özgü tatlı bir şuruptur.


Pekmezin kıvamı yoğundur ve rengi koyudur. 


Koska ürünleri, kaliteden ödün verilmeden üretilmiştir. Pekmezler Kütahya Simav ilçesinde fabrikasında üretilir ve eski yöntemlerin yerine uzun süre kaynatılmaz.

Vakumlu ve kapalı sistemde 80 derecenin üzerine çıkmadan üretilir. 


Pekmezler için tavsiye edilen saklama koşulu; sıcaklığı 8-12 C ve %45-60 bağıl nem değerleridir. Genel olarak serin ve kuru yerlerde depolanmalı veya saklanmalıdır. gereklidir. 


Pekmezi sade olarak tüketebileceğiniz gibi pek çok değişik lezzet de yaratabilirsiniz.

Pekmezli Muhallebi:

  •   1 litre süt
  •    4 yemek kaşığı un
  •    2 yemek kaşığı mısır nişastası
  •    Yarım çay bardağı toz şeker
  •    2/3 çay bardağı kuru üzüm
  •    1 çay bardağı pekmez
  •    1 paket vanilya

Üzeri için:

  •    Kakao
  •    Ceviz içi


Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Süt ve pekmezi ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alıp mikserle çırpın. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince üzerine kakao serpiştirip cevizle süsleyin ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!


Detay

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi