Kuzu Kalem Pirzola Kg (Eti Sıyrılmış)

Kuzu Kalem Pirzola Kg (Eti Sıyrılmış)

Marka: Reyondan Et
89,95 TL
Kg
  • Ürün Notu Ekle
  • Önerileriniz

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi

Kuzu Pirzola; kuzunun değerli, kemikli bir et çeşididir. Kuzu pirzolanın en ideal pişirilme şekli ızgaradır. Izgara dışında az yağlı tavada da kızartılabilir. Kuzu pirzolayı biraz kekik, karabiber, yoğurt ve bir kaşık biber salçası karışımında beklettikten sonra pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.


İçindekiler: Kuzu Eti

Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar

ambalaj açıldıktan sonra 2 gün, 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.


220 kontrol noktası ile Gıda Güvenliği kurallarına uygun üretim.

% 100 Veteriner Hekim kontrolü.

Türk Standartları Helal Kriterlerine uygun.

Soğuk Zincir.

Ürün paketinizden kaynağına izlenebilirlik



Detay

Çağlalı Kuzu Pirzola Tarifi: 

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuzu pirzola etlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın ve kuşbaşı dilimleyin.

2. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını soyun. Uç kısımlarını alıp bol suda yıkadığınız taze sarımsakları irice doğrayın.

3. Çağlaları ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.

4. Döküm tabanlı bir tencereyi önceden ısıtın. Zeytinyağı ilave edip, kuşbaşı kuzu etlerini yüksek ateşte kavurun.

5. Suyunu çeken etlere sırasıyla arpacık soğan ve doğranmış taze sarımsakları ekleyin, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.

6. Çağlaları ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edip, kapağını hafif araladığınız tencerede, 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.


*Hazırladığınız çağlalı kuzu etini terbiyeli olarak da servis edebilir, kullandığınız taze sarımsak ve baharat oranını azaltıp arttırabilirsiniz.


( ) Sepetinize Eklendi