Noba Jasmine Pirinç 1 Kg

Noba Jasmine Pirinç 1 Kg

Marka: Noba
14,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Noba Jasmine Pirinç, kendine özgü kokusu ve çok hafif şekerli tadı olan, beyaz uzun taneli bir pirinç türü. Çorbalarda, pilavlarda ve dolmalarda rahatlıkla kullanılabilen Jasmine pirinci, Tayland´ın en önemli tarım ürünlerinden biri olmasına rağmen dünyada birçok ülkenin mutfak kültürüne yerleşmiş durumda.


Işık ve hava almayan ambalajlarda paketlenir. Noba pirinçler; boylama, temizleme, işleme ve renge göre ayırma operasyonlarından geçtikten sonra paketlenip satışa sunulur.


Nasıl Saklanmalı?

Pirincin mümkün olduğunca hava, nem ve kokudan uzak ortamlarda muhafaza edilmesi gerekir. Saklanacağı ortamın sıcaklığı yaklaşık 18 derece olmalı.


Detay

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi