Pınar Isıl İşlem Görmüş Mangal Sucuk, özel baharatlarla hazırlanmıştır. Mangal için hazırlanmış formülü ile mangalda kurumaz. Ürün içeriğinde 2 adet 300 gr. mangal sucuk bulunmaktadır. Hindi ürünüdür.
Isıl işlem görmüş sucuk üretiminde diğer sucuklardan farklı olarak ürünün olgunlaşmasını sağlamak amacıyla özel fırınlarda, düşük sıcaklıktan periyodik olarak yükselen bir sıcaklık ile kısa bir süreçte ürünün olgunlaşması ve satışa hazır hale gelmesi sağlanır.
Etin fermente edilerek kurutulması, eski tarihlerden beri uygulanan bir yöntemdir. Pınar sucuğun lezzetli olması için nem oranı yüzde 40'ın altına düşünceye kadar yaklaşık 1 hafta kurutma işlemi (fermentasyon) uygulanır.
Mangal yaparken; mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyeyi etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atmalısınız. Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye neden olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir.
Unutmayın; gıda ürünlerinin doğrudan güneş ışığı altında kalması, özelliklerinin kaybolmasına ve bozulmasına neden olabilir. Bu yüzden tüm ürünler az ışıklı ve temiz bir ortamda muhafaza edilmelidir. Ambalajı açılmamış ürünler raf ömürleri süresince tazeliğini koruyabilirler. Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.