Soslu Kuzu Külbastı Kg

Soslu Kuzu Külbastı Kg

Marka: Reyondan Et
76,95 TL
Kg
  • Ürün Notu Ekle
  • Önerileriniz

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi

Siparişinizde ürün notunda kaç dilim istediğinizi belirtiniz. 


Külbastı, mutfağımızın sevilen et yemeklerinden biridir. Bu leziz yemek için etin özel olarak hazırlanması lazımdır. Kuzunun but kısmından elde edilen et, ince dilimler halinde doğranıp sonra dövülerek yassı hale getirilmiştir. Tane karabiber, tatlı toz biber, kekik ve kimyon eklenir. Fırında, ızgara veya mangalda pişirmenizi öneririz.


Saklama Koşulu : 0-4 °C de ambalaj açılmadan raf ömrü sonuna kadar

ambalaj açıldıktan sonra 2 gün. 

Tamamını tüketmeyecekseniz kalanı -18 °C de 2 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarılan ürünü buzdolabında çözündürebilir ya da çözündürme yapmadan direkt pişirebilirsiniz.


220 kontrol noktası ile Gıda Güvenliği kurallarına uygun üretim.

% 100 Veteriner Hekim kontrolü.

Türk Standartları Helal Kriterlerine uygun.

Soğuk Zincir.

Ürün paketinizden kaynağına izlenebilirlik.



Detay

Kuzu Külbastı

Malzemeler:

500 gr külbastılık et

2 domates

2 biber

Sıvıyağ

Tuz, kekik, kırmızı biber


Beğendisi için:

3 közlenmiş patlıcan

100 gr kaşar peyniri

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

Sıvıyağ

Tuz, karabiber


Yapılışı:

Külbastılık eti bir tavada çok az sıvı yağla yüksek ısıda pişirin. Diğer tarafta beğendisini hazırlayın. Tencerede sıvı yağla unu sarartın. Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcanları ilave edin. Üzerine sütü ekleyip karıştırarak pişirin. En son kaşar peyniri rendesini, tuzunu biberini ilave edin. Servis tabağının altına beğendiyi alın. Üzerine külbastılık etlerinizi yerleştirin. En son yine tavada pişirilmiş domates ve biberle süsleyin. Afiyet olsun!


( ) Sepetinize Eklendi