Yayla Eko Pilavlık Pirinç, sofralarınıza en lezzetli pilavları hazırlamanızı sağlar. Pirinç pilavını çok farklı şekillerde pişirebilirsiniz.
Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Pilavınızın lezzetli ve tane tane olması için gereken püf noktalar:
- Pirinçleri çok iyi bir şekilde yıkayın.
- Pirinç ve suyun oranını çok iyi ayarlayın. Örneğin 1 bardak pirinç için 1.5 bardak su yeterli olur.
- Pilavı alçak ve geniş tencerede pişirin. Böylelikle pirinçler ısıya daha çok maruz kalıp şişerler.
- Pilavı pişirirken kaynar su ekledikten sonra birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar şeker eklemeniz pilavın rengi ve lezzeti için yararlı olabilir.
- Pilavı piştikten hemen sonra servis etmek yerine tencereyle kapak arasına kağıt havlu koyarak dinlenmesini sağlayabilirsiniz.