Yurtalan Asma Yaprağı 500 G

Yurtalan Asma Yaprağı 500 G

Marka: Yurtalan
9,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
  • Ürün Notu Ekle
  • Önerileriniz

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi

Yurtalan Asma Yaprağı Paket lezzetli Tokat yapraklarından yapılmıştır. Salamura yapraklar lezzetli, sarma ve dolmalar için idealdir. Vakumlu paketi sayesinde dayanıklıdır.



Detay

Güveçte Etli Yaprak Sarma

1. Yaprakları iki kez soğuk suda yıkayın ve derin bir kaba alıp sıcak suda 15 dk. kadar yumuşaması için bekletin. 

2. Derin bir karıştırma kabına yarım kg dolmalık kıymayı koyun. İçine elde doğranmış 5 soğan ve 5 diş sarımsağı ekleyin. 

3. Maydanoz, dereotu ve naneyi de ince ince doğrayıp, 3 orta boy domates rendesini, 1 çorba kaşığı salçayı, tuz ve baharatını ekleyip iyice karıştırın. 

4. Düz bir zemine yaprakları saplarından koparıp birbirinden ayırarak dizin. Yaprakların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup kapatın.

5. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra güveç kabının dibine sıvı yağı koyup 2 parça kemikli etle birlikte 2 dk kadar pişirin. 

6. 2 kaşık domates salçası ve 2 diş sarımsak ekleyip birlikte biraz daha kavurup üzerine sıra sıra sarmaları dizin. 

7. Güvecin kenarından azar azar sıcak suyu dökün. Üzerine çıkacak kadar dolduğunda, sarmaların üzerini kapatacak büyüklükte bir tabağı ters bir şekilde yerleştirin. 

8. Güveç kabının kapağını da kapatıp kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sarmaları kapatıp sıkıştırdığınız tabağı üzerinden alıp servis edin. 

Afiyet Olsun!

( ) Sepetinize Eklendi